KOM IGÅNG MED GLOSBOKEN - LÄRARE

Skriv ut
Lärare Kurser Elever

1. SKAPA ETT ANVÄNDARKONTO

1. Gå in på www.glosboken.se och skapa ett användarkonto.
  2. När du skapat din användare skickas ett email till dig.
  3. Öppna mailet och klicka på länken för att aktivera din nya användare.
  4. Ditt nya användarkonot är nu redo att användas på Glosboken.se!

2. SKAPA EN FÖRSTA ÖVNING TILL DINA ELEVER

1. Logga in som vanligt på www.glosboken.se
  2. Välj en kurs för din övning (eller skapa en ny med ett passande namn för dina elever).
  3. Klicka på knappen "Skapa övning".
  4. Fyll i ett namn för övningen och välj vilka språk glosorna ska vara på
  5. Spara övningen och lägg in alla glosor.
  6. Du har nu skapat din första övning till dina elever!

3. BJUD IN DINA ELEVER TILL DIN KURS

Du är nu redo att bjuda in dina elever till din nya kurs. Alla kursdeltagare får automatiskt tillgång till alla övningar och meddelanden du lägger in i kursen. Eleverna kan därmed använda övningarna (Plugga, Spela, Skriva ut) - Men det är fortfarande bara du som lärare som kan ta bort / ändra i övningarna.
  1. Gå in på den kurs du vill bjuda in elever till.
  2. Klicka på knappen ”Bjud in deltagare” (ganska långt ner till höger)
  3. Ungefär mitt på sidan finns en unik länk till din kurs.
  4. Ge ut den länken till dina elever (Skicka med i ett veckobrev, maila ut till dem, skriv på svarta tavlan, be dem gå in på länken under en lektion eller liknande).
  5. När eleverna går in på länken kommer de raka vägen direkt in i din kurs och får upp en fråga om att gå med i kursen. När eleverna väl är med i kursen så kommer de automatiskt att få tillgång till alla övningar och meddelanden som du lägger upp där. När du skapar en ny övning och publicerar den i kursen får alla kursdeltagare ett meddelande om detta - och får samtidigt tillgång till den nya övningen utan att behöva göra något speciellt. Du behöver inte skicka övningen till dem, och de behöver inte söka efter dig för att hitta övningen. Allt sker automatiskt.

4. LÅT DINA ELEVER PLUGGA OCH SPELA SPEL MED GLOSORNA

Eleverna har nu tillgång till dina övningar/gloslistor och kan plugga på dem på olika sätt. Vi tycker att det ska vara kul att plugga glosor. Förutom tre olika instuderings-lägen har vi därför dessutom skapat olika spel som baseras på de glosor du lägger upp. På så sätt lockas eleverna till att lära sig glosorna samtidigt som de spelar och har kul – Nytta och nöje på samma gång!